Laddar Evenemang

Föreläsning – Fånge i hederns famn

När: 2019-10-09 kl. 09:00 - 12:00
Var: Dalheimers hus, Slottskogsgatan 12
Hitta hit

I februari 2019 gav Galaxia Wallin ut boken Fånge i hederns famn. Nu anordnar Dialoga, tillsammans med Avdelningen för mänskliga rättigheter, Stadsledningskontoret en föreläsning med författaren.

Föreläsningen bygger på boken och tar upp hedersproblematik ur kvinnors perspektiv. Hur är det att leva här i Sverige under ständig kontroll, fruktan och att känna skam över att vara kvinna? Hur är det att dagligen drömma om att leva ett vanligt liv som alla andra och aldrig få det? Fokus under föreläsningen ligger snarare på de hedersförtryckta kvinnorna än hedersförtrycket i sig.

Galaxia Wallin är journalist, personalvetare och föreläsare som debatterar och utbildar om jämställdhet, mångfald, hederskultur och integration. Hon har arbetat mot hederskultur i Mellanöstern och i Sverige. Galaxia har själv egna erfarenheter av hedersförtryck men också av hur en bryter sig loss och återfår sina rättigheter.

Målgrupp: Chefer och medarbetare inom socialtjänst, förskola, skola och fritidsverksamheter i Göteborgs Stad och Dialogas avtalskommuner, samt ideella föreningar.

Föreläsningen är kostnadsfri, men kom ihåg att kolla med din chef innan du anmäler dig.
Anmäl dig här>>>

Vill du skriva ut inbjudan hittar du den här>>>

Föreläsning – Fånge i hederns famn

När: 2019-10-09 kl. 09:00 - 12:00
Var: Dalheimers hus, Slottskogsgatan 12

Arrangör:

Dialoga, Social resursförvaltning Göteborgs Stad

Arrangör:

Stadsledningskontoret, Göteborgs Stad

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.