Laddar Evenemang

Europeiska Dyslexiveckan

När: 2020-10-10 kl. 13:00 - 15:30
Hitta hit

Att leva med dyslexi

Lördagen 10/10, Stadsbiblioteket, Hörsalen kl 13-14

Möt Hanna Konnebäck, författare och dyslektiker i hennes monolog “Jag ska försöka förklara mig själv”. Monologen följs upp med intervju och diskussion om psykisk hälsa och konsten att leva med dyslexi. Moderator psykolog Lennart Ewaldsson.

Hanna Konnebäck är författare och dyslektiker. Hon har sedan unga år spelat teater på studio 32 och vidareutbildat sig inom teater både på gymnasiet och folkhögskola och är engagerad i frågor om funktionsnedsättningar och funktionshinder. Läser litteraturvetenskap och kreativt skrivande på Umeå universitet.

Lennart Ewaldsson är legitimerad psykolog sedan 1998 och specialist i neuropsykologi/klinisk psykologi. Han har innehaft en specialisttjänst på NP-teamet BUP NU-sjukvården sedan 2016 och har många års erfarenhet av psykologbedömningar, behandling och klinisk handledning med föräldrar, barn och ungdomar. Han har själv dyslexi och två barn med dyslexi varav Hanna är det ena.

Legimus möjligheter att utveckla läsförmåga och läsförståelse

Lördagen 10/10 på Stadsbiblioteket, Hörsalen kl 14.30-15.30

Helena Jacobsson, specialpedagog, tal-och språkpedagog, med många års erfarenhet av dyslexi. Helena kommer att berätta om hur och varför man ska använda Legimus. I hennes arbete med elever och pedagoger ser hon att Legimus ger elever tillgång till det skrivna ordet vilket gör att ordförrådet ökar. Dessutom blir det enklare att lyssna på läromedel för kunskapsinhämtande.

Legimus är ett digitalt bibliotek där man lånar talböcker, som går att lyssna på i mobil, läsplatta och dator. En bibliotekarie från stadsbiblioteket kommer ge handfast information om hur man använder Legimusappen.

Mellan föreläsningarna finns möjlighet att prata med representanter för dyslexiföreningarna och få material om dyslexi.

Anmälan

Skicka din anmälan till: dyslexi.vast@gmail.com. Begränsat antal platser, med rekommenderat avstånd.

Stadsbiblioteket följer Göteborgs Stads direktiv och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19. Besök inte ditt bibliotek om du har symtom som snuva, hosta eller feber. Tack för att du visar hänsyn och omtanke!

Göteborgs Stads information med anledning av covid-19

Europeiska Dyslexiveckan

När: 2020-10-10 kl. 13:00 - 15:30

Arrangör:

Föräldraföreningen för dyslektiska barn

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.