Laddar Evenemang

Det hedersrelaterade våldet och förtryckets uttryck och samhällets utmaningar

När: 2019-01-28 kl. 18:00 - 20:00
Var: Gothia Towers,
Sal/Rum: J1
Hitta hit

Det är titeln på den kartläggning som forskare från bland annat Örebrouniversitet genomfört under 2017 och 2018 i Göteborg, Stockholm och Malmö. Över 6000 elever har svarat på en enkät och mer än 230 personer som antingen är yrkesverksamma i kommunal verksamhet, i civilsamhällesorganisationer som arbetar med frågan och personer som själva varit utsatta har intervjuats.

Nu bjuder Stadsledningskontoret, Göteborgs stad, in till två föreläsningar som är öppna för allmänheten, där resultaten från kartläggningen i Göteborg presenteras av forskarna: Rúna í Baianstovu, lektor socialt arbete, Örebro Universitet och Sofia Strid, docent i genusvetenskap och lektor i statskunskap, Örebro universitet Kaffe serveras i pausen.

Vid frågor kontakta Jeanette Stål, planeringsledare avdelningen för mänskliga rättigheter, Stadsledningskontoret. Telefon: 031-368 03 13.E-post: jeanette.stal@stadshuset.goteborg.se Kartläggningen finns att ta del av på goteborg.se på följande adress: https://bit.ly/2CVC7ED

Målgrupp: Allmänhet och medarbetare i Göteborgs Stad.

Det hedersrelaterade våldet och förtryckets uttryck och samhällets utmaningar

När: 2019-01-28 kl. 18:00 - 20:00
Var: Gothia Towers,
Sal/Rum: J1

Arrangör:

Stadsledningskontoret, Göteborgs Stad

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.