Laddar Evenemang

Demokratistugan: För lärare och skolpersonal

När: 2021-09-29 kl. 08:00 - 2021-10-03 kl. 17:00
Var: Kungsportsplatsen,
Hitta hit
Lärare undervisar barn

Välkommen att fira 100 år av demokrati i Demokratistugan! Under 2021 turnerar en Demokratistuga runt i Sverige för att fira att vår demokrati firar 100 år. 29 september till 3 oktober stannar stugan på Kungsportsplatsen i Göteborg där Länsstyrelsen i Västra Götaland står som värd. Vi bjuder nu in dig in till ett evenemang fullspäckat med föreläsningar, seminarier, kulturinslag och spännande samtal. Så kom förbi och lyssna på en föreläsning, eller ta en kaffe och prata demokrati med oss! Du som inte har vägarna förbi Göteborg kommer givetvis att kunna följa de flesta av våra aktiviteter digitalt.

Du som lärare kan välja ut några särskilda pass att titta på med din klass, eller låt eleverna själva välja vad som intresserar dem mest. Följ gärna upp med gruppdiskussioner kring vad ni hört. Följer ni passen live finns dessutom ofta möjlighet att ställa frågor till föreläsarna.

Kommittén för demokratin 100 år har tagit fram övningar som kan användas som underlag i samtal om demokrati. De kommer både att finnas på plats i stugan och du hittar dem i digitalt format här: https://vardemokrati.se/demokratistugan/

Använd gärna övningarna i er undervisning och passa på att besöka demokratistugan.

Program:

Demokratistugan 2021 (pdf)

Demokratistugan: För lärare och skolpersonal

När: 2021-09-29 kl. 08:00 - 2021-10-03 kl. 17:00
Var: Kungsportsplatsen,

Arrangör:

Länsstyrelsen i Västra Götalands län

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.