Laddar Evenemang

Blöjfria barn tidigare

När: 2023-03-20 kl. 14:00 - 18:00
Var: Pedagogen Hus A, Västra Hamngatan 25
Sal/Rum: AK2 137
Hitta hit
Bäbis

Idag har barn i Sverige blöjor betydligt längre än tidigare. Snittåldern är 3,5 år på dagen och 4 år på natten. Detta är inte bra för barnen - och det är inte hållbart!

Att lära sig kontrollera kiss och bajs är precis lika viktigt som alla andra rutiner ett barn ska lära sig – det är ett grundläggande behov. Idag vet vi att barnets mognad inte behöver inväntas. I länder där man inte har tillgång till blöjor är barnen torra tidigt, före ett års ålder. Det förebygger en hel del problem från tarm och urinblåsa, till exempel förstoppning. Barn har enligt FN:s barnkonvention rätt till utveckling och hälsa. Barn som tillfälligt behöver mer stöd ska få detta utformat efter sina egna behov och förutsättningar, tillexempel för att bli blöjfria.

Välkommen till en eftermiddag som arrangeras av Svenska OMEP och som riktar sig till personal inom BHV, familjecentral, förskola och öppen förskola. Ta del av senaste forskning och hör mer om kampanjen Blöjfria barn tidigare! som ger stöd för barns blöjavvänjning i hem och förskola.

Tillfälle 1: kl 14:00-15:30

Tillfälle 2: kl 16:30-18:00

 

Anmäl dig

Anmäl dig genom att maila till goteborg@omep.org.se Ange för- och efternamn, profession/arbetsplats samt vilket av de två tillfällena du anmäler dig till.

Läs mer om kampanjen och beställ foldern Blöjfria barn tidigare! på Svenska OMEP:s hemsida om projektet.

Blöjfria barn tidigare

När: 2023-03-20 kl. 14:00 - 18:00
Var: Pedagogen Hus A, Västra Hamngatan 25
Sal/Rum: AK2 137

Arrangör:

OMEP

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.