Laddar Evenemang

Att undervisa om förintelsen och dess lärdomar

När: 2022-03-15 kl. 09:00 - 16:00
Var: Judiska Församlingen i Göteborg eller digitalt Utbildningsdagen,
Hitta hit

En utbildningsdag om att undervisa om Förintelsen och dess lärdomar. Detta är en fördjupningskurs för lärare.

Syfte

• Att få bredare förståelse för temat Förintelsen med betoning på individens skyldighet att tänka kritiskt och agera ansvarsfullt.

• Att få ta del av idéer, pedagogiska verktyg och aktiviteter som uppmuntrar till kritiskt tänkande och kan tillämpas i klassrummet

• Att få tillgång till nätverk att återkoppla till.

EDUT vill bidra till en framgångsrik undervisning om Förintelsen och dess lärdomar genom att förse läraren med pedagogiska verktyg, material och idéer som lätt kan tillämpas i den egna skolan.

Innehåll

• Personligt vittnesmål från Förintelsen som följs av frågestund/reflektion

• Presentation av det nylanserade interaktiva läromedlet Story Keepers – för historien vidare, framställt av Raoul Wallenberg Academy. Undervisningsmaterialet består av en app, en fysisk affisch och lärarhandledning.

• Presentation av urval från en webkurs för lärare: Svåra frågor i klassrummet – Hur antidemokratiska uttryck, förintelseförnekelse, ”alternativa fakta” mm kan bemötas, framställt av Forum för levande historia. Presentationen följs av reflektion och erfarenhetsutbyte. Smågruppsdiskussioner utifrån dessa frågor.

• Visning av Göteborgs synagoga.

Kontakt

Välkommen med din intresseanmälan snarast möjligt dock senast den 1 mars till: vittnesmal.forintelse@judiskaforsamlingen.se

Var god ange skolans namn, ditt namn, personnummer och mobilnummer. Observera att antalet deltagare är begränsat. Först till kvarn gäller.

Att undervisa om förintelsen och dess lärdomar

När: 2022-03-15 kl. 09:00 - 16:00
Var: Judiska Församlingen i Göteborg eller digitalt Utbildningsdagen,

Arrangör:

Judiska församlingen i Göteborg

Arrangör:

EDUT- Vittnesmål från Förintelsen

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.