Det känns spännande och kul att vara här! Vi kommer att blogga om verksamheten, om filmerna och film i allmänhet, filmpedagogik, programmet och de aktiviteter som sker kring filmerna.

Just nu bokas det skolbiovisningar för fullt och det tycker vi är härligt att se!

Vi vill särskilt tipsa om en av filmerna som det finns platser kvar till; den kenyanska filmen Supa Modo, som vi rekommenderar från årskurs 4.

”Supa Modo” är ett kenyanskt drama om den nioåriga flickan Jo, som är döende i cancer. Efter beskedet att Jo bara har några månader kvar i livet beslutar modern att hennes dotter ska tillbringa den sista tiden i hemmet. Mellan modern och storasystern råder delade meningar om vad som är bäst för Jo. Fler och fler människor i byn börjar samarbeta för att Jos sista tid i livet ska bli den bästa. Hon ska få uppfylla sin dröm; att vara en superhjälte, precis som på film. Fler och fler människor i byn samarbetar för att drömmen ska bli till verklighet.”

Filmen är varm och sorglig, precis som livet kan vara, men med både humor och ett hoppfullt slut, och den visar hur det går att ta sig ur sorgen på samma gång som vi bär minnena med oss. Filmen har fått fina recensioner och har skolbiovisats på flera orter i Sverige. Missa inte denna kenyanska filmpärla, som berör både barn och vuxen. Ta chansen att ta med eleverna och se den på stor duk!

https://skolbio.goteborg.se/film/supa-modo/ 

Filmen har dessutom filmhandledning från Filminstitutet! Läs gärna sektionen ”Före och efter filmen” för tips om hur ni kan förbereda filmen för eleverna.

Recensioner:

Ur GP: ”Strålande kenyansk superhjältefilm

http://www.gp.se/kultur/kultur/strålande-kenyansk-superhjältefilm-1.9502395

UR P1: ”Sorg och humor om kenyansk superhjälte

https://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=478&grupp=18638&artikel=7055468