Laddar Evenemang

FLYKTEN – en upplevelse i två akter på Konserthuset 6 december​ ​

När: 2019-12-06 kl. 10:00 - 15:00
Var: Göteborgs konserthus, Konserthuset Götaplatsen
Hitta hit

Välkomna till en normkritisk dag där en föreställning med stort patos visar hur kring rasism kan ta sig uttryck i våra skolor. ​

Boka in en spännande och kostnadsfri föreställning kring ämnet rasism i skolan

Nu kan du som har elever i årskurs 9 anmäla klassen till den normkritiska föreställningen ”Flykten” den 6 december på Göteborgs Konserthus för att öka medvetenheten mot rasism och synliggöra problematiken i skolan.

Houman Sebghati och bandet Dom fantastiska få ger en tankeväckande föreställning. Morgonen startar med en interaktiv hiphopkonsert som mynnar ut i en monolog om tabu och acceptans.​

Föreställningen vänder sig till elever i årskurs 9 och skolpersonal. Målet med föreställningen är att upplysa och utbilda de medverkande så att de kan arbeta för en mer likvärdig skola.

Dagen är uppdelad i två delar. Första delen är en Hiphop föreställning mellan klockan 10–12 för elever i årskurs 9 och skolpersonal. Eftermiddagen fortsätter klockan 13–15 för skolpersonal som erbjuder både föreläsning och pedagogiskt material till lärare och skolledare för fortsatt fördjupat arbete på skolorna.

Grundskoleförvaltningen med samarbete med Göteborgs Konserthus, Göteborgs kulturförvaltning och Kultur i Väst håller ihop och finansierar dagen.

Mer information och anmälan finns på denna länken:

https://www.gso.se/program/konserter/flykten/2019-12-06-10:00/

Se inslag från bl a. SVT Nyheter nedan

​https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/handbok-for-larare-ska-ge-kunskap-om-strukturell-rasism

SE MUSIKVIDEON TILL DEN VACKRA FLYKTEN

 

 

FLYKTEN – en upplevelse i två akter på Konserthuset 6 december​ ​

När: 2019-12-06 kl. 10:00 - 15:00
Var: Göteborgs konserthus, Konserthuset Götaplatsen

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.